Profile photo of Kevin D

by

Shark revenge! Put your balls on the guillotine!

February 27, 2013 in Uncategorized

Revenge hey? Yes, at least the Sharks or their coach, Johm Plumtree, is honest to admit that. For sure, WP winning the Currie Cup last year in the tank must still hurt. Unlike New Zealand, SA Super franchises are basically the same outfit in the domestic series; so it is the same ‘banana boys’ that still feel their peels have been ripped off last year.

Put your Balls on the Guillotine: (my picks in bold)

Blues vs Crusaders

Crusaders will play their first game while the Blues who already won a game, will be at home. The Crusaders are normally slow starters and is without the brilliant Mr McCaw. The Blues are full of young guns.

Warathas vs Rebels

Warathas only because they play in Shitney!

Reds vs Hurricanes

Reds only because they play in Brisvegas!

 

Chiefs vs Cheetahs

No brainer? OK, voor ek nou met mieliestronke gegooi word…die Chiefs is huidige kampioene, speel tuis en het nie ver gevlieg nie.

 

Bulls vs Force

Loftus….

Sharks vs Stormers

Sharks are at home and have Patrick Lambie at 10. The Stormers kept Elton Jantjies and although I can live with that for now, Jean de Villiers should have been picked in the 12 position. He is the Springbok incumbent and would have been a better option to try and contain the future Bok-12, straight runner Frans Steyn.

As always the battle upfront is going to be crucial. Forget about a try-fest, this is a mini test. Control field position, maintain good primary possession, iron curtain defense and giving the minimum penalties away; will be the main ingredients for success on Saturday.

It is time for Andries Bekker to get back to his sublime form of 2010-11. Without Eben Etsebeth, Siya Kolisi, Duane Vermeulen and Rynardt Elstadt will have to man-up or go home.

The Stormers can win; for sure, but, I won’t put my house on it.

 

19 responses to Shark revenge! Put your balls on the guillotine!

 1. I’ll probably end up without balls by the end of the weekend but:

  Crusaders
  Rebels
  Hurricanes
  Chiefs
  Bulls
  Stormers (unlikely but I’m loyal to the end)

 2. Kevin, a draw at Loftus?

  Crusaders, Waratahs, Reds, Chiefs, Bulls, Sharks

 3. Hi Kev

  Crusaders – Daars nog genoeg groot name.
  Hurricanes
  Chiefs
  Warathas
  Bulls
  Stormers

 4. Crusaders
  Waratahs
  Hurricanes
  Chiefs
  Bulls
  Sharks (Die vlagskip gaan sink)

 5. Diesel, ja hul het groot name beslis en ek dink hul kan vanjaar die komp wen, maar die jong Blues onder Korwin tuis….

 6. Crusaders
  Waratahs
  Reds
  Chiefs
  Bulls
  Sharks

  Ek sou meer optimisties gewees het as etsebeth sat gespeel het.

 7. Crusaders – Wemel van A.B’s.
  Waratahs – Tuis
  Reds – Tuis
  Chiefs – Net SBW wat gemis word
  Bulls – Loftus
  Sharks – Die Sharks is tuis en die spelers weeg goed op teen mekaar, dit kant enige kant toe gaan,strafskoppe, taktiese skoppe, spring van die bal en ander faktore kan n rol speel.

 8. EPK, dalk ‘n draw in Durban?

 9. Estebeth, Schalk en Tiaan Liebenberg, Juan de Jongh met Jean op 12 sou ek beslis die Stormers geback het. nou voel die hart hul kan dalk, maar die verstand sê nee.

 10. Ek weet presies hoe jy voel. Stormers het n moviese draw gekry met die eerste 3 games. gelukkig is 2 van hulle weg games. Beserings kan aan n span vat. Die bulls gaan weer klippe kou met hulle toer doer onder … dis virseker. Die Sharks het laasjaar geleer wat is in hulle vermoe , maar top spot bly maar n voordeel. Dit is maar wat almal voor mik. Al is Crusaders die “Groot” span , het hulle laas die beker in 2008 gewen. Die komp is maklik die mees onvoorspelbaarste reeks. Ek krap my kop as ek sien hoe sommigges ons gatte skop op superbru ? en ek weet jy sien hulle picks ook raak.

 11. EPK said on March 1, 2013

  Dalk, enige iets is moontlik, die Curry beker uitslag was teen die algemene verwagting.

 12. Yes Kevin.Ja dinge lyk maar so-so by ons Stormers.Ons was baie swak teen die Bulls maar kon steeds gewen het.Jantjies se skopwerk en Chille se no try het ons gekos.Ons was baie beter teen die Sharks.Nou le ons eerste home game voor teen n baie goeie Chiefs span.Na week 3 lyk die Brumbies,Chiefs en Blues kookwater.Die Sharks lyk ook goed.BULLS gaan sukkel op toer.Hul was baie gelukkig om teen beide die Stormers en Force te gewen het?Onthou altwee games was op Loftus en die Stormers was crap.Glo steeds die 2 top SA spanne sal die Sharks en Stormers wees.Ek was by die Blues game daai manne wil wen.

 13. Redge, long time no hear. Jy’s reg die Blues onder John Kirwan en Sir Greame wil jol. die NZ spanne speel soveel meer opwindende rugby!

 14. Wat my ook pla is hoekom die Aussies maar veral die Kiwis sulke great losskakels het.Kyk maar na Larkham,Spencer,Carter,Cruden,Barrett,Cooper,Beale,O’Connor en selfs hierdie nuwe outjie vd Blues.Hierdie ouens speel die game en neem besluite.Ons losskakels lyk of hul heeltyd so of so MOET speel.Lambie lyk goed,Butch en Lem was goed en seker die naaste aan Larkham en daai manne.Snaaks dit is/was almal Sharks!Is dit omdat die Sharks minder onder instruksies speel?Ons 10’s bied niks,behalwe Lambie.Goosen het belofte getoon maar het nog vêr pad om te loop.Morne is n briljante skopper(uitgesluit 2012) maar verder is hy average.Dieselfde vir Grant.Jantjies is te wisselvallig.Op 9 het ons ook niks wat vrae vra aan die defence nie.Ek is raadop met die SA skakels want ek weet daar MOET talent wees.

 15. Redge, vra jy! dit het my so laat dink dat ek nuwe blog daaroor geskryf het. chat daar. cheers

 16. Hi Kevin

  Is daar blog oor naweek se wedstryde-kan dit nie sien indien wel daar is…Ek begin nou meer as ooit dink dis tyd vir Deon fourie om oopkant toe te skuif met Schalk nog nie terug nie?

 17. Nuwe blog daar. SA rugby lacks imagination. Fourie in wie se plek? gesels saam by nuwe blog.

 18. Sou oorweeg om kolisi op 7 te sit met Fourie op 6

 19. met Elstadt op 4 dan? goeie moves

Add Comment RegisterLeave a reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>