Profile photo of Kevin D

by

King(s) Bulls deserved wins!

February 24, 2013 in Uncategorized

The Bulls has horns again! Congrats; however, if these are two of SA’s better teams and you can compare this quality to the Highlanders vs Chiefs, I want to do a Luke Watson! The Stormers’ ‘lions’ were poor. Don’t blame adapting to a gameplan etc. That was individual skills of shocking standard. Elton Jantjies blew it and made Allister Coetzee’s selection for next Saturday as easy as pie. Pick Peter Grant as he is ready to fall in this week.

The Bulls kicking; tactical and to posts, were superior and the big difference. They also had the edge at scrum time. To Frans Ludeke and Allister Coetzee: when your lineouts were as dismal as it was, implement short lineouts and beat the opponents with movement. Ever heard of a three or five man lineout etc? How much do you coaches get paid?

Bryan Habana was brilliant for most of the game. An easy standout and the best on the field. When Jean de Villiers (the Springbok incumbent at inside centre) did pop-up in the inside channels, the Stormers did get over the game line. It’s elementary Mr Coetzee! Next, to slaughter some Sharks in the tank!

Well done to the Sharks and the Cheethas to display some exciting running rugby. Alhtough Johan Goosen started like a cat and not a cheetah, he and Patrick Lambie are the future of Bokrygby!

The biggest surprise was the Kings beating the Force convincingly. Team pride and defense pulled this one through and even if the Kings don’t win any more games, they have done better than the Bulls in 20002!

14 responses to King(s) Bulls deserved wins!

 1. Agree, Jean is better at inside. Bekker also impressed at outside…. X_X

  Had our kicks gone over, would have been a much closer game and perhaps a win for the Stormers, but the season is long and enough time to fix those mistakes.

 2. The biggest issue was the handling; no team can win with 17 handling errors in 1 game…

 3. Johan het baie sleg begin maar hy het alles gegee op die veld in die tweede helfte soos die hele Cheetah span, die wedstryd kon egter soveel anders gewees het as Boom Prinsloo nie gepenaliseer was aan die einde nie (meer gelyk of die sharks die bal vashou op die grond en boom was die “arriving player” en op sy voete).

  Ek dink egter die jaar gaan baie interessant wees en baie close!

 4. gutnz, ek deel jou sentimente. ek hou baie van Goosen se onvoorspelbare aanvallende elemente. Cheetahs alweer ‘n game met 7 punte verloor. dit het hul verlede jaar gekos.

 5. Hi Kevin

  How dissapointing was the Stormers not…

  My personal thoughts were the following, not sure if you would agree…

  1. Bulls played the same gameplan as usual-still the stormers appeared unprepaired and unable to adapt. Not sure if it is a player or a coach thing…

  2. Think JdeV should have played at 12…appears De Allende is trying to pull Sonny Bill style and never gets the ball out to 13

  3. Jantjes had an absolute shocker, both on Defence and kicking- time for Grant definately

  4. Taute had a lot of carries but appears to be struggling to bring others into the game as he is hanging on to the ball way too long…

  5. Scrums are a concern, appeared that the Stormers has failed to adapt to new rulings?? Although I did think they were unlucky in some instances….

  Positives I think was as you mentioned, Habana, fourie played his usual part while DV had moments. Was also very impressed with the pace and agression Joe Pietersen put on the ball when he came on, they should strongly considder him for the next game, maybe at fullback with Taute moving to 13?

  I feel our nr 9 failed to aid in relieving pressure off Jantjies, maybe duvenhage Grant will be a better option?

  Look forward to hearing some opinions

  Morne

 6. I was surprised by how bad the Stormers were! They have the best team (on paper) by far, and I thought they would easily beat the bulls. But the bulls showed they’re going to be tough to beat again this year.
  I think AC made a mistake playing Jantjies in this game, with him not having played any of the warm up games. But it also looked like Jantjies didn’t want to be there..
  And the queens, what can I say about the queens… Maybe I should take my hat off for this win, they really played their guts out. BUT, this was by far their easiest game of the season. So lets see how they do against proper opposition

 7. Daar’s nie veel om nog te se nie,die Lion aanwinste het maar sleg gevaar,nie net was jantjies se skopwerk, takties sowel as pale toe, swak nie, maar sy verdediging pateties.Taute weer het ook swak geskop en was besluitloos wanneer hy die bal in besit gehad het, ook was hy partykeer uit posisie. Deon se ingooie was ook swak maar hy sukkel al lank hiermee.
  Malherbe sal die span nie in die steek laat nie, hy het natuurlike krag en moet net nog bietjie skaaf aan sy tegnieke.
  De Alende is groot en sterk, sy bal verspreiding bestaan nie op die oomblik nie en kan hoogstens as buite senter gebruik word, maar verkieslik moet hy vleuel wees.
  Die Kings se heelagter (Marais) en agsteman (Engelbrech) het indruk gemaak.

 8. Kev, dink jy die cheetahs sou die game gevat het as dit 10min langer was?

 9. guntz ek het ook gedink dat die Wit Buffel $BW so wen indien daar nog ‘n rondte was, maar dit beteken niks. ek is egter impress as die Cheethas begin hardloop. Toe Goosen homself was in die 2de helfte toe begin dinge gevaarlik raak. Wat die Cheetahs regkry (en die Stormers nie Vrydag nie, Tatue het geen support gehad om met teenaanvalle te begin nie) is dat Daniller altyd minstens 2 ander spelers as opsies het wanneer hy met teenaanvalle begin. dit maak dit vir die opponente moeiliker want hul verdedigingslyn word gerek en dit veroorsaak spasie om in aan te val.

 10. EPK, maar al die SA spanne het gesukkel met lynstane. Geen span het variasie met getalle in die lyn nie! ek sla met ‘n 0.15 span my eie balle teen hul wen met ‘n 3-man lynstaan!

 11. Morne ek stem met baie van jou ontleding saam. baie spot on. ek dink egter nie Duvenahge is die oplossing op 9 nie. hy het nou al vir genoeg seisoene nie werklik die lewe moeilik gemaak vir die opponente nie. Groom, onthou moes saam met ‘n nuwe no.10 speel (‘n springbok) en jy sal verwag dat Jantjies met sy meer ondervinding die druk sou kon hanteer! ek voel egter dat die Stormers ‘n Rory Krockott of Sarel Pretoruis moes gekoop het. F Hougaard is van kontrak af by die bulle einde vd jaar. hy is ‘n capie so hopelik lok die WP/Stormers hom eterug

 12. Hi Kevin

  Ja dit sal nogal n aanwins wees, weet net nie of die kaap hom sal kan bekostig nie…Ek dink hy en Habana saam sal nogal baie strafskoppe kan melk met hulle sokkerstreke… haha

  Ja ek dink n goeie 9 sal nogal n verskil maak…

  Was nogal beiindruk met Catrakillis vir die Kings saterdag, hoe is jou opinie oor sy spel?

 13. Ek stem saam, maar dit is ook verblydend om te sien hoe die Cheetahs verdedig het, 89% tackles made teen die sharks se 87%.

  Hopelik kan hulle dit volhou, as hulle kan gaan hulle meer games die jaar wen.

 14. Catrakillis het my in die CB finaal beindruk met skeskoppe van beide voete. hy is ook die enigste 10 in die komp tans wat nie bang is om met albei voete gereeld te skop nie. ek noem hom “klein robbie’ (laat my dink aan Robbie Blair wat in die 70-80’s) vir die WP gespeel het. ek dink hy het ‘n goeie rugby brein maar sal moet werk aan sy aanvallende spel. bly hy kry S15 geleentheid.

Add Comment RegisterLeave a reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>